lørdag 2. januar 2010

Isdykking i Lauervik




Etter ei uke med bare blå tall på gradestokken, ble det bestemt at årets første klubbdykk skulle bli dykking under is. Gradestokken viste -8 da vi samlet oss i Lauervik for dykking. De heldige som skulle få være med på dette fantastiske dykket var Venke, Jakob, Cor, Jarl og Yngve. Mange skuelystne kom bort for å kikke, men de fleste hadde ikke helt forståelse av at en frivillig gikk ut i det kalde vannet. Men det de ikke vet, har de ikke vondt av.
Etter å ha lagt et hull i isen (som må sies å være helt etter boka), var det Jarl og Cor som skulle først uti. De var nok ikke klar over at de var testdykkere, da ingen av oss hadde dykket under isen før. Men sikkerheten var på topp med liner både mellom dykkerne og opp til overflaten. Enkelte måtte riktig nok gjøre om litt på utstyret, etter ha blitt gitt litt feilinformasjon av enkelte i forkant. Men de kom begge tilbake til overflaten i god behold, og hadde hatt en kjempedykk.
Neste dykkepar var Venke og Jakob. At det skulle være en i dette paret som glemte blybelte, kom vel egentlig ikke som noe bombe da det kun er disse to som har fått utmerkelse for dette på årsfesten. Men med blyet på plass, fikk også disse to et flott dykk. Siste dykker ut var Yngve, som måtte dykke alene. Usikker på om dette skyldes mangel på venner, eller om det bare ble sånn. Mulig en sattser på det første, da redningsdykker satt og drakk kaffe i varmedressen når han kom opp.....
Vi fikk også besøk av Rolleif. Han kunne ikke være med å dykke, da han måtte ned å gjøre båten klar for vinteren (har noen forklart den mannen når vinteren begynner). Men han var godt forberedt for jobben. Han hadde tatt med seg arbeidshansker, siden skulle skrue igjen en ventil i båten !!!!!! Da vi hadde forflyttet oss tilbake til klubbhuset for kaffe, helnøtt og div annet, skjønte vi hvorfor han var så redd for fingrene sine. Han har nemmelig kjøpt seg (eller fiboen har kjøpt) en iphone. Han demonstrerte her en masse nødvendige saker en må ha, bl.a et spill hvor du skal løpe 1m på skjermen med fingrene??????? Rolleif, håper vi ser deg på dykking igjen før du får kramper i fingrene.
Kort oppsummert, så er dykking under is noe som kan anbefales på det "varmeste". For de som har problemer med kompass og retningssans, er det en utmerket måte å dykke på. En kan (må) bruke line til overflaten, og da er det bare å følge denne tilbake til utgangspunktet. Noe kanskje en skulle begynt å bruke på enkelte vanlige klubbdykk også?
Ha et fortsatt vått nytt år, kjære dykkevenner :)

5 kommentarer:

  1. Takk for at jeg fikk så mye plass i loggen, selv når jeg ikke var med på dykket :-) Iphone ruler streeten! Jobber for tiden hardt med å utvikle et undervannshus til den, så jeg kan begynne å dykke aktivt igjen. Den har forresten mange andre NYTTIGE ting enn spill f.eks kompass og kalkulator. har også hørt at det går ann å ringe med den, har bare ikke funnet ut av det enda. Personlig pers på 1 meter er forøvrig 6,8 sek.

    SvarSlett
  2. Forøvrig, følg med i Farsunds Avis på mandag.
    Var skeptisk til å dykke med fortøyning, men isdykking var gøy.
    Godt vi har Yngve til å korrigere enkelte unoter som en brått erfaren isdykker prøver å lure oss til.

    Årets beste dykk.

    SvarSlett
  3. Det med regelverket for is dykking...
    Det er noe en kan glemme mener jeg.
    Men ikke et napp i vandre pokalen.
    Kaldt og godt over vann.
    For en dag!

    SvarSlett
  4. Har gjort googlingen for deg Rolleif:

    http://www.macworld.com/article/138329/2009/01/idive3000.html

    Helt uunværlig, det må da enhver seriøs arbeidgiver se?

    SvarSlett
  5. Fantastisk !! Investeringssøknaden er allerede sendt, må jo bare bli godkjent:-) 1 meter fingersprint, 30 meter under vann. Fantastisk konsept :-)

    SvarSlett