lørdag 30. april 2011

Skarvøytreffet 2011



Det var ikke noe offesielt klubbdykk denne lørdagen. Men det var Skarvøytreff med 18 deltakere som dykket både fredag, lørdag og søndag. Fredagen ble turen lagt til Ystesteinen, hvor sikten ikke var like god som tidligere. Første dykk lørdagen var i Nordsundet. Mens vi fylte luft, var det seks stk som ble med Frøya bort til Gåsholmen og dykket litt under sesongåpningen av havna. Mange fornøyde unger (og voksne) som fikk se masse rart som dykkerne hadde med opp fra sjøen.

Dykk nr to ble på Eckenheim, før det ble grilling ute på Skarvøy. Litt amputert gjeng som gjorde seg klar for søndagens dykk på Skarvøytangen. Alt i alt ei kjempe helg med masse hyggelige folk.

onsdag 27. april 2011

Ekkoplass

Ikke kommet noen rapport fra båtfører eller dykkeleder. Men det ryktes at syv dykkere var ute og fikk bløtet opp skrotten.

lørdag 23. april 2011

Flisevraket, Selør










Venke hadde bestemt at dagens klubbdykk skulle gå til Selør. Hun hadde ordnet med onkel politi, slik at vi fikk lov å dykke på flisevraket. Fem dykkere mønstret på i Farsund, ei i Korshavn og de tre siste satt og ventet på oss i Selør da Frøya klappet til kai nøyaktig kl 1158 sulutime. Venke tok en kjapp biifiing om vraket/lasten før vi ble delt inn i dykkepar.

Sikten var bedre en vanlig, alle fikk sett (ikke rørt) masse fliser og kvernstein. Noen fikk også sett litt dyreliv på vei opp. Etter dykket var det debiifiing på brygga utenfor feriekåken til Preben. Pølselukta lå i luft når vi kom i land, og den mettet...

Det har blitt mye kvalitetsdykking i påska. Mens noen lader opp til neste helgs Skarvøytreff med enda mer dykking, velger andre igjen å dra på kurs og jobb. Vi har alle forskjellige interesser...


PS! Løvdal, det er nå nesten ikke mulig å oppdrive Helnøtt på Frøya. Enkelte benytter sjansen i ditt fravær til å snikinnføre andre slager. Håper det ikke blir lenge til du er ferdig med Tordenskjold og er tilbake i tjeneste på Frøya.



torsdag 21. april 2011

Ystesteinen nr4













Det var Skjærtorsdag, og ny dag på Ystesteinen. De to fra Gjesdal som ikke hadde fått sett sel i går, skulle få nye muligheter i dag. I dag var også Steinar med i vannet. Hadde det ikke vært for at gutten er rørlegger, kunne en nesten sagt at han ikke hadde sett vann det siste halvåret. Men uansett, han skulle nå få muligheten til å kjenne smaken av saltvann igjen. I dag var det en delt gruppe som skulle i vannet. Halvparten tok turen gjennom de nå beryktede kløftene for å treffe sel, mens halvparten skulle ned i utforske vraket "Henrik Danica". De som valgte kløftene fikk nærkontakt med sel igjen. Vi andre som tok vrakpakken, hadde et kjempe dykk på "Henrik Danica". Og bare for å toppe det hele, kom selen Truls for å leke med oss på sikkerhetsstoppen. På under en uke har det nå vært fire klubbturer ut til Ystesteinen. Ikke annet å si en at alle som en har vært noe å skrive hjem om (eller noe i den duren). Men nå lar vi selene få ei uke med vile fra dykkere, før vi muligens vender baugen utover igjen neste helg under årets Skarvøytreff.

onsdag 20. april 2011

Ystesteinen nr3










Mulig enkelte begynner å tro at vi ikke har noen andre plasser å dykke, en på ystesteinen. Med et slikt vær vi har hatt de siste dagene, og alle selene som er der ute, så er det faktisk ikke mulig å la være å dykke der.

På dagens klubbdykk hadde vi med en gjeng fra Gjesdal dykkeklubb. Totalt 13 dykkere var klar for kvalitetsdykking av ypperste merke. Tolv dykkere dro ut fra Farsund med Frøya og RIB, mens Preben møtte oss med egen båt ute ved Ystesteinen. Nesten alle møtte på sel i kløftene, og det var bare store smil å se etter dykket. De to som ikke fikk sett sel under dette dykket, skulle få nye muligheter dagen derpå. Fortsettelse følger...

søndag 17. april 2011

Ystesteinen, igjen



Lørdagens klubbdykk var så bra, at enkelte måtte ut igjen til Ystesteinen på søndagen også. Fire dykkere var klare som påskeegg for å treffe sel igjen i kløftene. Værgudene lagte litt trøbbel, så vi hadde litt problemer med å finne en grei plass å legge Frøya. Da første par begynte å gjøre seg klare, måtte vi også en opp med ankerne for å lete etter en forsvunnet båt. Men etter en kort tlf med klubbens egen Macgyver på NSSR, så var vi igjen klar for dykking. Første par gikk i vannet, men skuffelsen var stor da ingen sel var blitt observert under dykket. Andre par skal etter egne utsagn ha sett sel, og tilogmed opplevd at selen var og nappet litt i svømmefoten til den ene dykkeren. Usikker på om dette er noe de hadde planlagt før de gikk uti, men tvilen skal komme turisten til gode. Uansett nok en fin dag ute ved Ystesteinen. Blir nok ikke så lenge til vi er tilbake.

lørdag 16. april 2011

Ystesteinen




Yr hadde meldt vindstille i tre dager til ende, så sted for dagens klubbdykk ble egentlig alt bestemt på torsdagen. Seks spente dykkere møtte på brygga, klare for årets første tur til Ystesteinen. To "rookies" var også med i gjengen, og de var selvsagt veldig spente på om det virkelig kunne bli så bra som ryktene sa. Og ut fra logoen til enkelte sjokkolader ombord, så spørs det om ikke Løvdal bør innfinne seg ombord rimelig raskt hvis ikke det her skal skli helt ut.

Ute ved ystesteinen viste det seg at det nok ikke hadde vært vindstille lengre vest, for sjøen var ikke like stille som forventet. Men, mange sel hadde funnet veien tilbake til ystesteinen. Og det skulle bli mange næropplevelser med sel under dykket. Bare litt trist at noen hadde tuklet med flaskene, så enkelte fikk litt kortere dykk en det en kunne ha hatt.....

Men alt i alt en kjempedag ute ved Ystesteinen, som igjen gjorde at raske besluttninger ble tatt på vei inn. Ny tur kjøres til den yterste steinen dagen derpå. Fortsettelse følger...

onsdag 13. april 2011

Skarvøy havn


Grunnet Skyberts manglende båtkunnskaper, ble kveldens klubbdykk lagt til Skarvøy havn. Med båten trygt fortøyd til brygga, gikk turen under vann og utover havna. Sikten er på bedringens vei, det ble plukket noen kamskjell, og blymengde ble justert. Etter dykket ble det tid for en liten omvisning i huset, før det ble satt kurs for backes bu.


Båtfører Yngve

onsdag 6. april 2011

Steinsholmen v/Vikelen


Dagens klubbdykk ble lagt til østre Steinsholmen ved Vikelen. Syv dykkere hadde møtt opp på kaia for å prøve å få seg et uforglemmelig dykk. Som ved lørdagens dykk, var det også i dag noe tåke. Peder ønsket å dykke vest for Lindholmen. Undertegnede ønsket selvsagt å tilfredsstille Peders ønsker, da undertegnede før dykket fikk FUKhue som Peders snille kone hadde strikket.

Men selv ikke undertegnede kan styre værgudene, og da det var i overkant mye bølger ved Lindholmen, måtte vi finne en plass med litt smulere farvann. Valget falt da på Steinsholmene. Ingen hadde dykket der før, så spenningen var til å ta å føle på. Selv om dybden ikke kunen bli så mye mer en 20-30m, valgte Jakob å rigge seg for et dypt og langvarig dykk.

Da vi var så heldige å ha med to nye klubbdykkere, ble den eldre garde sent ut først. dette for å gi litt plass til ungdommen....

Da første par kom opp etter et par opp og nedturer, justering på ventiler osv, skulle det vise seg at sikten var meget dårlig. Fem spente dykkere håppet i vannet med håp om at dette ikke skulle stemme. Men atter en gang viste det seg at en kunne stole på Løvdal, og dykket ble ikke av det langvarige slaget.

Når vi var klar for avgang, hadde også tåke tettnet godt til. Selv om Løvdal prøvde etter beste evne å vifte den bort med armene på vei inn, skal vi prise oss lykkelig over at radar og kartplotter også virker.

Så nå håper vi at noen dager med vind skal blåse bort både tåke og alger, slik at vi om kort tid igjen skal kunne nyte synet av tareskogen i den vanligvis vakre skjærgården vår...

lørdag 2. april 2011

Vestre Langøy





Syv dykkere møtte på brygga for å få med seg det første aprildykket i 2011. Da noen av oss hadde tatt både nitrox- og blenderkurs bare noen dager tidligere, lå det ann til å bli en dykkelogg med spredte oksygenprosenter, TOD, MOD og andre ting... Sikten over vann så ikke ut til å være allverdens, da vi ikke så innseilingen til havna engang. Så fort båtfører hadde slått på VHF, ringte mobilen for første oppdrag.

Ryktene sa en båt hadde kjørt ned grønn stake i håøysundet, og vi navigerte oss frem for å sjekke. Som bilde viser, kunne jo mye tyde på at dette ikke bare var et rykte. Klubbdykk ble vurdert til å omfatte redning av nedkjørt seilingsmerke, men grunnet endel strøm i sundet kombinert med tett tåke, ble dette lagt til side.

På vei ut mot neste dykkemål, gikk diskusjonen livlig ang sikkerhetstiltak i tåke, kombinert med sjø, strøm og andre farlige ting. Det var da Svein kom med enda et av sine mange lyse innspill.....vrakdykk på Vestre Langøy.... Jakob og Svein viste hvor vraket lå, så dette bare måtte gå bra.... Trygt fortøyd "rett over vraket", gikk det eldste dykkeparet i vannet først. Par nummer to fulgte like etter, og spenning hos de tre som var igjen steg mot nye høyder. Planen var at de som fant vraket, skulle sende opp markeringsbøye. Par to startet nok noe opptimistisk, da de aldri tok med seg bøyen ned engang. Men da bøyen tilslutt forsvant under vann når de nådde 20m, hadde vi en hvis aning om at de ikke hadde funnet vraket. Dykkepar en kom opp og kunne meddele at de hadde funnet vraket!!!??????......?????....?..... Var dette til å stole på????? Siste par gikk i vannet og fulgte anvisningene fra postsomatisk avdeling i FrøyaIII. Ikke fant vi noe vrak, sikten ga flashback til tidligere dykk ved Berghøydene. Ikke overraskende fant vi ikke noe vrak...

Vel tilbake på overflaten var det store spørsmålet om klubbens vrakjegere kun prøvde å skryte på seg vrakfunn for å redde noe av æren, eller om de faktisk hadde sett vraket. Dette spørsmålet vil vi nok aldri få svar på... Men alt i alt var det nok en fantastisk dag på sjøen med en flott gjeng ivrige dykkere.


Med de beste hilsner fra båtfører og dykkelder yngve